снимка PixabayРедактор: Глоба между 1000 и 5000 лева заплашва софиянците, които

...
снимка PixabayРедактор: Глоба между 1000 и 5000 лева заплашва софиянците, които
Коментари Харесай

От 1000 до 5000 лева е глобата за хамак в софийските паркове, но само ако се увреждат дърветата

снимка Pixabay

Редактор: 

Глоба сред 1000 и 5000 лв. заплашва софиянците, които търсят хладина в парковете и разпъват хамаци сред дърветата. Този метод за отмора и разхлаждане е доста съвременен, само че може да докара до глоба. Глобата обаче е единствено за случаите, в които се поврежда дърво или кората му. Това изясни по bTV общинският ландшафтен проектант Димитър Данчев.

Той изясни, че верният метод е да се слагат стегнати колани към ствола на дървото и за тях да се закачи хамака. Ако непосредствено той се закача за кората, тя може да се повреди, при което ще последва санкция. Забранено е и захващането на люлки и хамаци за дърветата с тел или железни вериги.

Специалистът добави също, че зелените представителни зони се водят неразрешени за прекосяване. Той обаче посочи, че това се отнася особено за най-централните зони в столичните паркове, изключително за тези, които са зацветени. За тези, които газят тревата в по-страничните полянки, няма заплаха да бъдат санкционирани.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР